joi, 12 mai 2016

Vrei sa cumperi un balansoar pentru copii? Uite ce trebuie sa stii

Un balansoar pentru bebe poate usura foarte mult munca unei mamici. Copilul isi poate vedea linistit si fericit de treaba cata vreme parintii isi fac treburile prin casa. 

Tehnologia a incercat de-a lungul vremii sa usureze pe cat mai mult posibil munca de parinte. Unul dintre lucrurile din aceasta categorie sunt balansoarele pentru copii. Acestea sunt utile inca din primele zile de viata ale copilului si pot fi utilizate pana cand prichindelul implineste un an. In functe de investitia pe care sunteti dispusi sa o faceti, un balansoar pentru bebe poate fi actionat de baterii sau manual, poate avea vibratii si tot ce este necesar pentru confortul si fericirea celui mic. Oferta de pe piata este extrem de diversificata, insa trebuie sa tineti cont de cateva detalii in momentul in care va decideti sa achizitionati unul:

-Siguranta copilului - balansoarul trebuie sa fie prevazut cu o centura cu sistem de prindere in trei puncte, astfel incat sa nu existe pericolul ca prichindelul sa "evadeze" si sa cada. O centura trece peste talia copilului si alta - printre picioarele acestuia. De asemenea, balansoarul trebuie sa aiba si bara de protectie.

-Confortul - este recomandat sa fiti atenti la materiale, asfel incat micutul dumneavoastra sa se simta cat mai confortabil. Se recomanda tapiteria din bumbac, deoarece este un material prietenos cu pielea. De asemenea, un spatar reglabil ar contribui la confortul bebelusului, deoarece balansoarul se poate transforma si in sezlong. 

-Viteza sa balansare - cele actionate electric au viteza de balansare reglabila. Parintii pot stabili viteza la care cel mic poate fi balansat

-jucariile si muzica - balansoarele au o bara cu jucarii si o cutiuta muzicala pentru cei mici, astfel incat sa fie ocupati in timp ce sunt leganati

Tipuri de balansoar:

Balansoarele tip sezlong - sunt utilizate de la nastere pana cand copilul poate ajunge pana la aproximativ 9 kilograme. Pot fi actionate manual sau electric.

Balansoarele tip leagan - poate fi folosit pana cand copilulajunge la o greutate aproximativa de 11 kilograme

Balansoarele multifunctionale - pot fi folosite pana cand copilul atinge o greutate de pana la 23 de kilograme. Poate fi utilizat ca balansoar, leagan pentru copii, fotoliu pentru copii sau chiar scaun de masa

Balansoarele tip jumper - acestea se impart in doua categorii: unele sunt asemanatoare cu premergatoarele, celelalte se prind de tocul usii. Pot sustine o greutate de pana la 11 kilograme. 

Daca doriti un balansoar pentru bebe, Noriel va pune la dispozitie o paleta diversificata din care il puteti alege pe cel potrivit pentru personalitatea copilului dumneavoastra.

luni, 2 mai 2016

Cum instalati corect scaunele auto pentru copii si sfaturi esentiale pentru folosirea lor

Majoritatea parintilor o spun clar si raspicat: e mai usor sa alegi dintre toate modelele de scaune auto pentru copii decat sa instalezi achizitia. Totusi, studiile recente au demonstrat faptul ca 3 din 4 scaune auto pentru copii nu sunt instalate in mod corect, parintii nu urmeaza intocmai instructiunile care vin la pachet cu scaunul auto ales sau pur si simplu nu le inteleg, iar de aici si pana la o tragedie nu este decat un pas pentru bebe in cazul unui accident de masina.

Pentru ca un astfel de lucru sa fie evitat si bataia de cap sa o reprezinte doar alegerea din magazine sau de pe online unde se gasesc o multime de scaune auto pentru copii, iata cateva lucruri esentiale legate de pozitionarea in masina, orientarea scaunelor auto pentru copii si instalarea lor:

· Scaunele auto pentru bebelusi trebuie sa fie pozitionate cu spatele la directia de mers si mereu pe locul din centrul banchetei din spate a masinii. Incercati sa mentineti pozitia scaunului cu spatele la directia de mers cat mai mult posibil. Specialistii recomanda acest lucru pana cand cel mic implineste varsta de 2 ani sau pana cand acesta atinge limitele de inaltime si greutate superioare recomandate pentru scaunul auto pe care l-ati achizitionat.

· Cititi cu atentie instructiunile de folosire si manualul de utilizare al scaunului auto. Daca nu sunt clare sau nu le intelegeti, contactati producatorul sau importatorul scaunului pentru eventuale explicatii aditionale.

· Daca instalati scaune auto pentru copii cu spatele la directia de mers, asigurati-va ca sunt asezate cat mai lipite de bancheta. Acelasi lucru este valabil si pentru scaunele auto pentru copii orientate cu fata spre directia de mers. Apasati cat puteti de tare baza scaunului auto, astfel incat sa iasa tot aerul din perna de sub el.

· Daca masina este dotata cu sistemul ISOFIX, folositi-l. Achizitionati un scaun cu ISOFIX, astfel veti beneficia de toate avantajele acestui sistem.

· Daca folositi un scaun fara sistem ISOFIX, verificati de doua ori centurile masinii si daca ele trec corect prin toate punctele de prindere. Strangeti centura cat puteti de bine, astfel incat sa nu alunece. Scaunele auto pentru copii nu trebuie sa se miste mai mult de 2,5 cm in fata, spate sau lateral.

· Nu scoateti copilul din scaunul auto in timpul mersului.

· Evitati sa cumparati si sa instalati scaune auto pentru copii la mana a doua. Implicarea scaunului de masina intr-un accident ii afecteaza structura de rezistenta si ii diminueaza gradul de protectie pe care il ofera in cazul unui impact.

Siguranta, protectia, dar si confortul celui mic sunt primordiale pentru orice parinte. Tocmai de aceea te asteptam la Noriel pentru a alege dintr-o varietate de modele de scaune auto pentru copii, accesibile ca pret, care vin cu instructiuni clare, pe care le poti urma linistit. Dupa aceea, poti merge cu cel mic in plimbari mai lungi sau mai scurte, cu siguranta ca nimic nu i se poate intampla acestuia.

duminică, 1 mai 2016

Vrei sa ii cumperi o bicicleta copilului tau? 4 lucruri trebuie sa iei in considerare si de ce

Usor, dar sigur, cu pasi marunti si aproape de neobservat uneori, din generatie in generatie nu sunt transmise doar obiceiurile mai putin sanatoase, ci si cele care transforma radical viata oricarui om.

Un astfel de exemplu il reprezinta mersul pe bicicleta. Concret, mersul pe biciclete pentru cei mici, care pot de la o varsta mica sa isi imprime un stil de viata asa cum trebuie.
Dar ce este de facut atunci cand pe piata din Romania sunt atat de mult magazine specializate si, asadar, atat de multe biciclete pentru copii dintre care aveti de ales?

Cristian Mihai, unul dintre patronii de magazine de biciclete, a oferit un interviu pentru gsp.ro, acolo unde a explicat, in 4 pasi simpli cum functioneaza achizitionarea unei biciclete pentru copii, lucrurile la care cumparatorii trebuie sa fie atenti si de ce:

1. Alegeti bicicleta in functie de materialul din care este facut cadrul. Intotdeauna mergeti pe unul facut complet din aluminiu sau in mare parte, pentru ca bicicleta sa cantareasca cat mai putin.

2. Nu este de neglijat criterial de baza care diferentiaza bicicletele pentru cei mici de baietel sau de fata: teava superioara sudata, in cazul baietelilor.

3. Este important sa va uitati de doua ori la jantele unei biciclete pentru cei mici. Multe dintre cele de calitate inferioara vin cu jantele descentrate, moment in care sabotul de frana calca gresit, iar cel mic nu mai poate frana cum trebuie.

4. Aveti grija ca pedalele unei biciclete pentru cei mici sa fie cat mai late si cu suprafata aderenta. Este posibil, mai ales la inceput, ca celor mici sa le alunece piciorul de pe pedala, caz in care suprafata aderenta ii tine in loc.

Tot Cristian Mihai a explicat ce diametru i se potriveste copilului, pentru ca foarte multi parinti nu stiu ce anume trebuie sa cumpere si cum sa ia in calcul varsta celui mic atunci cand achizitioneaza biciclete pentru copii: “Bicicletele difera in functie de varsta. Diametrul rotilor incepe cu 12 – 14 inch (30 – 35 cm) si duce pana la 28 inch (aproximativ 70 cm), pe masura ce copilul creste”, a declarat acesta pentru sursa mentionata anterior.
Astfel, daca pentru copiii cu varsta intre 2 si 3 ani sunt recomandate bicicletele de pana la 14 inch (36 cm), cei intre 3 si 5 ani se pot aventura pe biciclete pentru cei mici de 16 inch (41 cm). Ajunsi la scoala, vor avea nevoie de o bicicleta noua, cu roti de 20 inch (aproximativ 50 cm), urmand ca de la 10 ani in sus sa isi schimbe bicicleta cu una de 26 – 28 inch (66 – 70 cm).

Pana cand copilul dumneavoastra invata sa mearga pe doua roti, recomandarea specialistilor o reprezinta achizitionarea de roti ajutatoare din cauciuc, nu din alt material: “Cautati roti ajutatoare din cauciuc, nu din plastic si evitati-le pe cele colorate sau cu inscriptii. Desi sunt mult mai placute din punct de vedere vizual, cauciucurile colorate sunt tratate cu substante chimice si deci nu prezinta siguranta”, avertizeaza acestia.

La Noriel gaseste biciclete pentru cei mici pentru toate varstele si pentru toate buzunarele. Pentru ca a fi un parinte grijuliu inseamna a-i imprima copilului un stil sanatos de viata, care sa il ajute pe tot parcursul vietii. Nimic nu se compara cu plimbarile prin parc pe doua roti, alaturi de intreaga familie!